fbpx

Az önismeret fejlődésének alapja, hogy szembenézel önmagaddal, megérted a mozgató rugóid működését, és pozitív irányú változásokat kezdeményezel. Elindulsz egy girbegurba, macskakövekkel kirakott úton, mely időnként döcögős, időnként hiányoznak belőle a kövek, de mindenképp el szeretnél jutni a messzi távolba, ahova ez az út vezet. A TE utad. Akár az El Camino. A zarándokút, melyet egyre többen önmaguk keresése vagy a nagy kérdéseik megválaszolása miatt vállalnak elvonulva a világ zajától, és kevésbé a vallásos ihletettség miatt.

Nem muszáj nekivágni az El Caminonak, a saját macskaköveid mindig kéznél vannak, és bármikor felépítheted, vagy újra rakhatod a saját utadat belőlük. Ebben segíthet téged egy önismereti könyv, vagy önismereti teszt, vagy a kettő kombinációja. Fejlesztheted magad önállóan, vagy kérhetsz személyre szabott konzultációt szakemberektől is. Megannyi féle lehetőség áll rendelkezésre, csak ki kell választanod a neked megfelelőt.

Az egyik önismereti könyv, aminek helye van a polcodon, de leginkább a kezedben, a NÉZZ SZEMBE ÖNMAGADDAL!

Ha szeretnéd megismerni önmagad, megérteni a reakcióidat, és felszámolnád az önkorlátozó, visszatartó gondolataidat, ezt a könyvet le se fogod tudni tenni a kezedből. Tele leszel felismerésekkel miközben olvasod, és hirtelen magyarázatot kapsz olyan gondolataidra, amik foglalkoztatnak, de még nem tudtad megtalálni rájuk a választ.

Manapság divatos téma a stressz, és valóban senkit nem kerül el. Vajon a stresszre adott válaszunk, a reakciónk is az önismeret részét képezik? Egy önismereti könyv adhat választ arra, hogy miért stresszelsz? Vagy arra, hogy mitől félsz? Feltárhatod egy önismereti könyv segítségével, hogy mi okozza, ha megakadsz az életedben, és úgy érzed csak egyhelyben toporogsz?

Igen. A NÉZZ SZEMBE ÖNMAGADDAL! könyv segít neked abban, hogy gondolatokat ébresszen benned, és ráismerj saját válaszreakcióidra, segít, hogy tudatosabban gondolkodj önmagadról.

 

Önismeret fejlesztő könyvek – csak könyvek, vagy valami több?

 

Az általános önismeret fejlesztő könyvektől különbözik a Nézz szembe önmagaddal! könyv annyiban, hogy nem csak olvasni, és gondolkodni hív, hanem egy munkafüzetet is kérhetsz mellé, melyben 30 önfejlesztő gyakorlatot állítottunk össze neked. Az önmagaddal való szembenézés ugyanis nem csak elméleti síkon kell maradjon, hanem el kell kezdeni cselekedni is. A változtatás a kulcsa annak, hogy szintet lépj az életedben. A gyakorlataink segítenek tudatosabban látni önmagad, a kapcsolataid, a céljaid, és segítenek abban, hogy ezekben fejlődni tudj.

fejleszd magad

Az önismeret fejlesztő könyvek csak akkor hatásosak, ha nem csak olvasol, hanem „beleteszed” magad, ha közben dolgozol önmagadon. Ha nem ijedsz meg attól, hogy fájhat egy felismerés, vagy hogy kilátástalannak tűnhet egy helyzet, hanem észben tartod, hogy mindig van más választásod. Vizsgálódj, dönts, változtass.

A Fejleszd magad! munkafüzet segít meghatározni melyek azok az értékrendek, irányelvek, alapelvek az életedben, amik mentén szerveződsz, amik szükségesek hozzá, hogy kiegyensúlyozott életet élj mind a magánéletedben, mind a munkádban. Ha ezek nem teljesülnek, frusztrált leszel, ami hosszú távon nem kifizetődő. Gondolkodásra késztet az önismeret belső, mélyebb rétegeiben. A SWOT analízis segítségül hívja a környezetedet is, hogy minél pontosabb képet kapj az erősségeidről gyengeségeidről, lehetőségeidről, és a veszélyekről, hogy ne csak saját szemmel lásd magadat, hanem külső véleményekkel is összehasonlíthasd azt, amit magadról gondolsz. Vajon teljesen meg fognak egyezni ezek a vélemények a tieddel?

Feladatok segítenek a felelősségvállalás, önmenedzselés, életvezetés, élettervezés, emberi kapcsolatok témakörökben is.  A feladatok elvégzése után nagyon valószínű, hogy elindul egy változás a gondolkozásmódodban, a gondolataid változása pedig kihat a cselekvéseidre, szokásaidra az életedben. Minél több időt figyelsz magadra, annál jobban azt fogod érezni, hogy el szeretnél indulni a fejlődés útján.

 

Legjobb önismereti könyvek ismérve

 

A legjobb önismereti könyvek nem csak olvasmányt biztosítanak, időtöltést, hanem olvasás közben láttatni fogják az automatikus reakcióidat, és elindítanak benned olyan felismeréseket, amelyek befolyásolják az önmagadról kialakított képet, és változtatásra ösztönöznek.

A NÉZZ SZEMBE ÖNMAGADDAL! könyv, és a Fejleszd magad! munkafüzet a legjobb önismereti könyvek közé kíván kerülni, célja, hogy fejlődj, és ki tudj mozdulni az elakadásaidból.

Kifejlesztettünk még számodra, egy mélyebb önismeretet lehetővé tevő viselkedéselemző tesztet is, mely több száz kérdés megválaszolásával segíti a személyes fejlődésedet.

Ez a komplett rendszer külön is működőképes, de együtt igazán hatékony segítség, ha készen állsz változtatni.

 

Önismereti könyvem PDF letöltése, bepillantás a tartalomba

 

A Nézz szembe önmagaddal önismereti könyvbe beleolvashatsz, csak kérd a PDF -et.

67 oldalba engedünk bepillantást nyerni neked, mely után biztosan szeretnél részt venni a teljes, 237 oldalnyi önismereti utazásban.

A Fejleszd magad! munkafüzet kérhető a könyv mellé, ha cselekedni is szeretnél, és elindulni az önismereti fejlődés útján.

Komplex önfejlesztő rendszert alkottunk, ahol a könyv elolvasása, és a munkafüzet feldolgozása megteremti az alapokat. Elindít az úton, amin önmagad is sikeresen járhatsz, de nem kell egyedül végig menned rajta, ha elfogy az erőd, túl zavaros, és szövevényes hálóba jutsz, vagy elakadsz egy ponton.

Segíthet a tisztán látásban a PersonalGuide® önismereti viselkedéselemzés. Ez a teszt 236 kérdés megválaszolása alapján több tucat jellemzőt vizsgál, és egy 15 oldalas személyre szabott szöveges kiértékelésben tárja eléd a viselkedésed rejtett automatizmusaid egy egyedülálló cselekvési tervvel együtt.

elemzés

Csapatunk támogatást, segítséget nyújt neked akár személyes konzultáció keretén belül is, ha elakadsz. Szakértőink között pszichológus, mentálhigiénés szakember, és különböző területeken tevékenykedő coachok is megtalálhatók. Ismerd meg szakértőinket.

Ha készen állsz, INDULÁS! NÉZZ SZEMBE ÖNMAGADDAL!

(Cikket írta: Halustyik Melinda)

Csatlakozz a PersonalGuide – Önfejlesztés Facebook csoportunkhoz: