fbpx

Az életben rengeteg olyan készség van, amely segít nekünk abban, hogy boldoguljunk a mindennapok során. Gyakran csak azok elsajátítására koncentrálunk, amelyek közvetlenül a munkánkhoz kapcsolódnak, pedig a legtöbb gazdag és sikeres ember tudja, hogy a munkán túl is van élet, és léteznek olyan készségek is, amelyek elsajátítás óriási mértékben javíthatja életszínvonalunkat.

Ebben a bejegyzésben ezek közül mutatjuk meg a 3 legfontosabbat és azt, hogy ezek az első pillantásra hétköznapi készségek hogyan segíthetnek abban, hogy boldogabb, eredményesebb és produktívabb életet élhessünk.

 

Profi időbeosztás: munka és a pihenés szétválasztása

A közösségi média egész nap velünk van. Bármennyire is igyekszünk, a legtöbben nem tudunk ellenállni annak, hogy ne pillantsunk rá a legújabb értesítésekre telefonunkon vagy laptopunkon. Az egyre nagyobb információáradatban pedig egyre nehezebben tudunk koncentrálni, és egyre nehezebb megvalósítanunk azt, amit korábban elterveztünk.

Ahelyett, hogy megpróbálnánk teljesen elkerülni ezeket a zavaró tényezőket, a szakemberek azt javasolják, hogy ütemezzük megfelelően az időnket és energiáinkat és állítsunk fel fontossági sorrendet a tennivalóink között.

Ha körülbelül 50 percnyi munka után 15 perc pihenéssel jutalmazzuk magunkat, sokkal produktívabbak lehetünk. Ilyenkor ugyanis nem kell több felé figyelnünk és attól tartanunk, hogy ha rápillantunk a telefonunkra, a hírfolyam magába szippant és kizökkenünk a fontos teendők ritmusából.

 

Előrelátó tervezés: a kis és nagy dolgokban egyaránt

Az igazán sikeres ember tudja, hogy mind a rövid, mind a hosszú távú célok meghatározása létfontosságú készség. Éppen ezért ahelyett, hogy kizárólag a távlati célokra összpontosítanál, meg kell tanulnod kisebb célokat is felállítanod magadnak, amelyek a nehéz napokon is motiválnak majd abban, hogy töretlenül menetelhess a siker felé.

Határozz meg távlati célt és állíts fel olyan mérföldköveket, amelyek a végső célig vezetnek. Ha sikerül valamit elérned ezek közül, ünnepeld meg a sikert. Tarts egy kis pihenőt vagy lepd meg magad valamivel. Ez segít abban, hogy motivált maradj és ne kelljen tartanod attól, hogy a kiégés (mint megannyi nagy elmét) téged is utolér!

 

Lazítás profi módon: tanuld meg kiereszteni a gőzt

Elsőre meglepőnek tűnhet, hogy a pihenést is egyfajta készségként említjük, azonban napjaink felgyorsult világában rengetegen vannak, akik képtelenek kikapcsolódni. Ennek oka, hogy úgy érzik, a pihenés csupán elvesztegetett idő, ami nem visz közelebb a távlati célok eléréséhez. Ez azonban egyáltalán nem igaz.

A pihenés is ehet ugyanis konstruktív. Elég, ha csak a meditációra gondolunk. Rengeteg tanulmány bizonyítja, hogy a meditáció fenomenális előnyökkel rendelkezik, és az élet megannyi aspektusának javításában lehet hatékony módszer.

Nem feltétlenül kell tibeti szerzetesnek lenned ahhoz, hogy naponta néhány percet meditálj. Kifejlesztheted a saját gyakorlatodat is, amelyet, ha szokássá teszel, nagyban hozzájárulhat személyiségfejlődésedhez és motivációval, kitartással tölthet fel a hétköznapokban.

Kapcsold ki a telefonodat, csatlakozz le a netről és dőlj hátra néhány percre. Lazulj el és szánj egy kis időt arra, hogy rendet tegyél a gondolataid közt. Hidd el, hogy az ezzel töltött idő mindennél többet ér, és hosszútávon hozzájárul ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabb, sikeresebb és boldogabb lehess a mindennapokban!

mindenki másképp boldogul című könyv

Kövesd a PersonalGuide Facebook oldalunkat!